Taegeuks


Zie hier de uitgebreide kukkiwon filmpjes

Il-Jang


Deze Taegeuk staat voor het symbool van 'Keon' een van de 8 kwaes, wat betekent 'De hemel en yang'. Het symboliseert het begin van alles inclusief het hele universum. Deze Poomse is de eerste die je leert. Dus het begin van het zijn van een echte Taekwondoka. De Poomse is voor het vergemakkelijken van de basis technieken, en de stappen.

I-Jang


Deze Taegeuk staat voor het symbool van 'Tae' een van de 8 kwaes, dat staat voor innerlijke trouw en de uiterlijke zwakheid.

Sam-Jang


Deze Taegeuk staat voor het symbool 'Ra' een van de 8 kwaes, wat betekent 'heet en vel' die de taekwondokas aanmoedigt om het gevoel van Rechtvaardigheid te verbeteren.

Sa-Jang


Deze Taegeuk staat voor het symbool 'Jin' een van de 8 kwaes, dat staat voor de donder. Dat staat voor de Grote Kracht en Waardigheid.

O-Jang


Deze Taegeuk staat voor het symbool 'Son' een van de 8 kwaes, en symboliseert de Wind. Zo wordt er mee bedoelt dat de Taekwondoka een zeer grote kracht leveren maar ook de enorme rust, volgens de Kracht en de Zwakheid van de wind.

Yuk-Jang


Deze Taegeuk staat voor het symbool 'Kam' een van de 8 kwaes, en symboliseert het Water. De opgewekte stroom en de zachtheid wordt er mee bedoeld.

Chil-Jang


Deze Taegeuk staat voor het symbool 'Kan' een van de 8 kwaes, en staat voor de Bergen. Er wordt bedoelt voor de hardheid en de zwaarte van de berg.

Pal-Jang


Deze Taegeuk staat voor het symbool 'Kon' een van de 8 kwaes, wat betekent yin en aarde, en er wordt bedoelt het begin tot het einde. Dit is de laatste Taegeuk en als deze goed voltooid is en beheerst kan de Zwarte Band gehaald worden.